معاینات غربالگری بینایی

اهمیت بینایی بر کسی پوشیده نیست... برای سالم ماندن بینایی، غربالگریهای متعددی لازم است که از پیش از تولد شروع می شود!

* پیش از تولّد: زوجهایی که در خانواده، فرد دچار بیماری ارثی چشم یا شب کوری دارند مشاوره ژنتیک انجام دهند.

* نوزادی: برای بررسی آب مروارید مادرزادی، باید تست بازتاب قرمز (حداکثر تا دو ماهگی) انجام شود. در نوزادان نارس بدلیل احتمال بیماری شبکیه نوزادان نارس، چهار هفته پس از تولد معاینه شبکیه لازم است.

* شیرخوارگی: والدین باید در سنین 6ماه تا یک سال توجه بینایی و تعقیب اشیاء با چشم را بررسی و درصورت اختلال به پزشک مراجعه کنند.

* خردسالی: غربالگری تنبلی چشم سالیانه و معاینه کامل بینایی در بدو ورود به دبستان الزامی است.

* کودکی و نوجوانی: در بدو شروع هر مقطع تحصیلی معاینه حدت بینایی ضروری است ولی در کودکانی که اختلال عملکرد تحصیلی یا تمرکز دارند معاینه کامل چشم انجام شود. در کودکانی هم که سابقه خانوادگی قوز قرنیه دارند، توپوگرافی قرنیه در سنین مدرسه انجام می شود.

* جوانی: لازم است هر 5سال یکبار، معاینه بینایی شوند.

* میانسالی: ضمن معاینات 5ساله، بهتر است افراد سنین 50-40 سال از نظر نیاز به عینک مطالعه، هم بررسی شوند.

* سالمندی: فواصل معاینات به سه سال یکبار کاهش یابد و برای پیشگیری از آب سیاه، از نظر فشارچشم هم کنترل شوند. درصورت تشخیص فرسودگی شبکیه، معاینات سالیانه ضرورت دارد.

* بیماران: بیماران مبتلا به دیابت یا سایر بیماریهای موثر بر چشم الگوی معاینه متفاوتی دارند.