پیشگیری از آنفلوانزا

با شروع پاییز سر و کله بیماریهای تنفسی هم پیدا می شود که یکی از آزاردهنده ترین آنها آنفلوانزاست.

آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که هر سال به شکل همه گیری ظاهر شده و معمولا طی یک هفته بهبودی خود بخود حاصل می شود، اما از آنجایی که این بیماری سرعت انتشار بالایی دارد، در برخی افراد ممکن است عارضه دار شود و همه گروه های سنی را مبتلا می کند اهمیت قابل توجهی دارد.

علائم بیماری: این بیماری اغلب با شروع ناگهانی نشانه های عمومی مثل تب، سردرد، ضعف و درد عضلات همراه است که به تدریج علائم تنفسی بخصوص گلودرد و سرفه خشک بر آن غالب می شود. برخی افراد ممکن است علائم گوارشی هم داشته باشند.

مخزن و راه انتقال: مخزن این بیماری اغلب انسان است، اما نوع A آنفلوانزا می تواند مخزن حیوانی هم داشته باشد. مهم ترین راه انتقال ویروس در محیط های بسته و پرجمعیت و از طریق ترشحات حلق و بینی، سرفه و عطسه بوده و فرد بیمار معمولا تا 5 روز می تواند این بیماری را به دیگران منتقل کند.

پیشگیری: به کودک خود آموزش دهید که هنگام سرفه و عطسه از دستمال استفاده کند و مکرراً (بخصوص پس از عطسه یا سرفه) دستها را به شیوه صحیح با آب و صابون بشوید. اگر کودک شما بیمار شد ایشان را به مهد یا مدرسه نفرستید. کودک بیمار باید در منزل استراحت کرده، از تماس بی مورد با دیگران اجتناب کند و مایعات فراوان بنوشد. اگر بیماری ایشان آنفلوانزا تشخیص داده شد لازم است یک هفته در منزل بماند.

چند نکته:

1- به هیچ وجه به کودک مشکوک به آنفلوانزا "آسپرین" ندهید. جهت تخفیف علائم از "استامینوفن" استفاده کنید.

2- اگر کودک شما یکی از شرایط ذیل را دارد، جهت تزریق واکسن آنفلوانزا سریعاً اقدام کنید:

ناهنجاریهای گلبولی خون- بیماری ریوی مزمن مثل آسم یا برونشیت- نقص ایمنی یا مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی- بیماری های قلبی مزمن- دیابت- بیماری کلیوی- اگر به هر دلیلی لازم است ایشان آسپرین مصرف کند- کودک 6 ماهه تا 2 ساله.

3- مهم ترین عارضه آنفلوانزا بیماری "سینه پهلو" است که اغلب در افراد فوق الذکر رخ می دهد. همچنین بدتر شدن بیماری زمینه ای از دیگر عوارض آنفلوانزاست.