غذا چگونه سمّی می‌شود؟

مسمومیت غذایی یکی از ناخوشایندترین انواع اسهال و استفراغ است... مثل یک طوفان؛ کوتاه‌مدت اما ویرانگر!

وقتی عامل بیماری‌زا قبل از ورود به بدن (یعنی در همان آب و غذایی که می‌خواهیم مصرف کنیم) تکثیر و تولید سم کند، علایم بیماری خیلی سریع ایجاد می‌شود که به آن مسمومیت غذایی می‌گویند؛ 

مشکلات گوارشی اغلب در کمتر از 8ساعت بعداز مصرف آب و غذای آلوده ایجاد شده و معمولاً با تهوع و استفراغ آغاز می‌شود. اما بعضی موارد مثل آب آلوده می‌تواند علایم تاخیری داشته باشد که با اسهال شروع شود.

دوره‌ی علایم مسمومیت غذایی اغلب کوتاه است اما برخی محصولات غذایی آلوده می‌توانند علایم بسیار جدی و حتی مرگبار ایجاد کنند، مثل:

  • قارچ‌های سمّی که علایم عصبی یا اختلال کبد ایجاد می‌کنند...
  • ماهی و جانوران دریایی که می‌توانند همراه با واکنش شبه هیستامینی باشند: طپش قلب، سوزش دهان و گلو، برافروختگی و...
  • سیب‌زمینی سبز یا جوانه‌زده که علایم گوارشی همراه با گرفتگی گلو هستند
  • و بوتولیسم در کنسروهای غیر استاندارد و سایر ظروف بدون هوا مثل کشک

علت اصلی ایجاد آلودگی در آب و غذا در 5 مورد خلاصه می‌شود: عدم رعایت بهداشت در مراحل آماده‌سازی غذا- آلوده شدن مواد خام‌مصرف یا قبلاً پخته‌شده با شیرابه‌های مواد خامی که هنوز پخته نشده‌اند- مصرف غذایی که خوب پخته نشده- نگهداری مواد غذایی در دما یا فضای نامناسب- استفاده از مواد اولیه‌ای که فاسد یا تاریخ‌مصرف گذشته‌اند (برای توضیحات بیشتر به تصویر توجه کنید)

وبسایت واحد پزشکی مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم

درباره ما:

واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...

تماس با ما:

آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره اول واحد پزشکی
تلفن: 88575955