لوزه سوم

لوزه ها بخشی از بافت ایمنی بدن هستند که افراد به خصوص خردسالان را در برابر بیماری ها محافظت می کنند. هر چه افراد بزرگتر شوند، نقش محافظتی لوزه کمرنگ می شود، پس به مرور لوزه ها کوچک می شوند. اما چند نوع لوزه داریم؟

لوزه های حلقی: وقتی از کلمه لوزه استفاده می کنیم معمولاً منظورمان دو تکه بافت صورتی رنگ در دو سمت انتهای حلق است که اگر دهان را کاملاً باز کنید به راحتی می توان آنها را مشاهده کرد.
لوزه سوم: این لوزه با معاینه معمولی قابل مشاهده نیست چون در قسمتی که پشت حفره بینی را به گلو متصل می کند، قرار گرفته است. 

لوزه ها وقتی درگیر مبارزه با عفونت می شوند افزایش حجم پیدا می کنند و بعداز بهبود به تدریج به اندازه قبلی باز می گردند. اما گاهی بعد از برطرف شدن عفونت، لوزه در حالت بزرگ شده باقی می ماند و مشکلاتی ایجاد می کند. البته درمورد لوزه سوم آلرژی های فصلی نیز می تواند باعث تورم و بزرگ شدن باشد.

بزرگ ماندن دو لوزه حلقی اهمیت بالینی کمتری دارد و فقط اگر فرد بیش از 6-5 بار در سال دچار گلودرد (فارنژیت) چرکی شود توصیه به جراحی و برداشتن لوزه ها می کنند... اما بزرگ ماندن لوزه سوم ممکن است عوارضی برای فرد به همراه داشته باشد، از جمله:
  • بینی گرفته و مشکل تنفسی (سخت شدن تنفس از بینی)
  • مشکلات خواب و خر و پف کردن
  • گلو درد و برجسته شدن غدد لنفاوی گلو
  • مشکل در بلع غذا
  • عفونت گوش میانی
  • خشکی دهان و ترک ترک شدن لب ها (به علت تنفس دهانی)
  • وقفه تنفسی در خواب (متوقف شدن کوتاه مدت تنفس در زمان خواب)

اما علاوه بر این موارد، بزرگ ماندن لوزه سوم در طول زمان می تواند در رشد کودک تاثیر داشته باشد و منجر به تغییر چهره او شود (به تصویر نگاه کنید)

وبسایت واحد پزشکی مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم

درباره ما:

واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...

تماس با ما:

آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره دوم واحد پزشکی
تلفن: 88575955