چند مشکل روانی شایع (تیک، فوبیا، بدریختی)

چند مشکل روانی شایع در کودکان و نوجوانان

 

تیک

عامل ایجاد تیک های حرکتی، انقباض سریع و تکراری یک گروه از ماهیچه ها به صورت غیرارادی است که در طول روز بارها رخ میدهد. اگر ماهیچه های موثر در ایجاد صدا درگیر شده باشند تیک صوتی (اختلال تورت) اتفاق می افتد یعنی فرد به صورت غیرارادی صداها و یا کلماتی را تکرار می کند.

معمولاً تیک های حرکتی قبل از سن 18 سالگی بروز می کنند؛ شروع ایجاد تیک های حرکتی از 7 سالگی و تیک های صوتی از 11 سالگی است و در پسران شایعتر از دختران است.

بیماری تیک درمان دارویی دارد و درصورت عدم درمان ممکن است منجر به مشکلاتی مثل افسردگی شود

 

فوبیا

فوبیا با ترس متفاوت است چراکه فوبیا یک ترس بیش از اندازه و نامعقول است که با مواجه شدن یا انتظار یک موضوع یا موقعیت خاص (تاریکی، برخی حیوانات، مکانهای شلوغ، ارتفاع و...) برانگیخته می شود. بیماران دچار فوبیا می دانند که ترسشان شدید و نامعقول است اما بازهم تلاش می کنند از موقعیت ترس آور اجتناب کنند. فوبیا در پسران و دختران به یک اندازه دیده می شود.

فوبیا هم باید درمان شود چراکه منجر به ایجاد اضطراب و کاهش عملکرد شخص می شود

 

اختلال بدریختی بدن

در این اختلال فرد احساس ذهنی مداومی در مورد زشت بودن برخی از جنبه های ظاهر یا چهره خود دارد که او را آزار می دهد. اغلب مبتلایان ظاهر طبیعی یا تقریباً طبیعی دارند با این وجود باور یا ترس ایشان از اینکه ظاهرشان جذاب نیست و حتی نفرت انگیز است قوی است. این بیماری می تواند از 15 سالگی شروع شده و منجر به مراجعه بی مورد به متخصصان پوست و حتی جراحی پلاستیک شود.

معمولاً اطمینان دادن به بیماران و تمجید از ظاهر ایشان تاثیری در بهبود مشکل ندارد. عوامل فرهنگی که باعث تعاریف خاصی از مقوله زیبایی می شود در شیوع این بیماری موثر است و زنان بیش از مردان گرفتار می شوند.

وبسایت واحد پزشکی مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم

درباره ما:

واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...

تماس با ما:

آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره دوم واحد پزشکی
تلفن: 88575955