فرزند خود را برای دوره بلوغ آماده کنید (2)- بلوغ روانی
در ایران بلوغ پسران اغلب بعداز پایان دوره دبستان رخ می دهد، اما فراموش نکنید که بلوغ یک اتفاق ناگهانی نیست؛ یک دوران است که تغییراتی به تدریج رخ می دهد و این دوران سالهای دبیرستان را هم معمولاً دربرمی گیرد.
بسیاری از ما شناخت درستی از بلوغ نداریم؛ مثلاً برخی سبز شدن صورت پسرشان را نشانه بلوغ می دانند! بعضی پرخاشگری او را !! و گروهی با توجه او به جنس مخالف یا بالعکس بر بلوغ وی صحه می گذارند!!! ... که البته تمام این موارد بخشی از فرآیند بلوغ است. بلوغ در تعریف سه مرحله جسمی، روانی و اجتماعی دارد که به دنبال هم رخ می دهد. در آموزش ماه قبل (فروردین) درمورد بلوغ جسمی نوشتیم و مطلب این ماه به بلوغ روانی می پردازیم:
بلوغ روانی
مهمترين تغييرات روانى دوران بلوغ در پسران عبارت است از:
تشدید احساسات و عواطف،
تمایل به گوشه گیری،
احساس دلتنگی و خستگی،
کاهش اعتماد به نفس،
شرم و حیای بیش ازحد،
پرخاشگری،
ناسازگاری،
کج خلقی و استرس احساسات متعدد قوى و غيرقابل پيشبينى در نوجوان بوجود می آید که گاه در تضاد با يکديگرند و سبب نوسانات خلق و رفتار ميشود. تغییرات دوره بلوغ را برخی از والدین غیرقابل تحمل می دانند چراکه اگر بتوان با امر و نهی یک کودک 10 ساله را به خوبی اداره کرد نمیتوان با جوان 16 ساله به همان صورت برخورد نمود.
بلوغ جسمی علائم دیدنی دارد اما بلوغ روانی فرآیندی است که ظهور خارجی آشکار ندارد. حدود چهار تا شش سال پس از بلوغ جسمی، بلوغ روانی حادث می شود. وقوع آن (تکمیل مرحله بلوغ) را از روی سه نتیجه در می یابیم:
الف) ثبات: فرزندان ما در این مرحله به آرامش و وقار می رسند.
ب) خود شیفتگی: یعنی به خودشان توجه می کنند و زمانی را در کنار آيينه می گذارند. این خصلت چنان مهم است که اگر نوجوانی به فکر خودش نباشد و ناآراسته باشد می توان به افسردگی او پی برد و برای درمان اقدام کرد.
ج) تغییر گرایش: به تدريج گرايش به همجنسان تبديل به گرايش به جنس مخالف ميشود که این امر نیازمند آموزش و مراقبت است.
واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...
آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره دوم واحد پزشکی تلفن: 88575955