پوسیدگی دندانها- قسمت دوم ماه گذشته (دی ماه) در مورد محلهای شایع و علایم پوسیدگی دندان صحبت کردیم و اینک ادامه مطلب...
عوامل اصلی پوسیدگی دندان کدامند؟
1- میکروب ها
2- مواد قندی
3- میزان مقاومت شخص و دندان نسبت به عوامل محیطی
4- زمان
اين چهار عامل همراه هم ايجاد پوسيدگي ميكنند؛
وقتي مدتي دندان تميز نشود. ميكروب ها در روي دندان لايه اي را تشكيل مي دهند كه پلاك ميكروبي نام دارد که یک لايه نرم، بی رنگ و غليظ است و چنان بر سطح دندان مي چسبد كه به آساني با آب شسته نمي شود. براي از بين بردن پلاك ميكروبي بايد با دقت و حوصله دندان را مسواك كرد.
ميكروبهاي موجود در پلاك از قند استفاده كرده و آن را به اسيد تبديل مي كنند. اسيد ميناي دندان را حل كرده و پوسيدگي آغاز ميشود. هرچه مواد قندی بيشتر مصرف شوند، تعداد دفعات مصرف آنها زيادتر شود، چسبنده تر باشند و از نوع قند ساكاروز (قند معمولي) باشند، پوسيدگي بيشتر ايجاد مي كنند.
برای پوسيدگي دندان زمان هم لازم است؛ تحقيقات نشان داده است كه بعد از رسيدن قند به ميكروبهاي پلاك 2 تا 5 دقيقه طول مي كشد تا اسيد ايجاد شود و در طي مدت 10 دقيقه ميزان اسيد به حداكثر مقدار خود مي رسد و پس از 60-20 دقیقه به تدريج به حال عادي برمي گردد. پس با هر بار خوردن، محيط پلاك اسيدي مي شود و تا اين محيط به حالت عادي برگردد، با خوردن مجدد دوباره اسيدي و به اين ترتيب دندانها دچار پوسيدگي ميشود.
مقاومت شخص ممكن است ارثي يا اكتسابي باشد. مثلاً وضعيت بزاق دهان- جنس، شكل، فرم و طرز قرار گيري دندانها، و ... هم در ميزان پوسيدگي تأثير دارند، البته راههايي براي مقاوم كردن ساختمان دندان وجود دارد که يكي از این راهها، رساندن فلورايد به دندانها است.
واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...
آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره دوم واحد پزشکی تلفن: 88575955