با کودکان مبتلا به اسهال چه بکنیم؟ (2) در نکته آموزشی ماه قبل درمورد ارزیابی اسهال در کودکان سخن گفتیم که کدام موارد نیاز به مراجعه به پزشک دارند. نکته این ماه هم به درمان اسهال در منزل اختصاص دارد. تغذیه کودکان مبتلا به اسهال:
بهتر است وعده های غذایی کودک افزایش یابد، البته بچه اسهال میل و اشتهای کمی دارد ولی در حدی که میل به خوردن دارد باید به او غذا داد تا ترمیم سلول های روده زودتر انجام شود. غذاهایی مثل کته با ماست و نوشیدنی هایی مثل آب، چای کمرنگ و آب میوه تازه و طبیعی مناسب هستند.
درمان با او-آر-اس در منزل:
یک بسته اُ- آر- اس را در یک لیتر (4 لیوان) آب جوشیده سرد، حل کنید و آن را در یخچال نگه دارید. این محلول را به بچه های زیر 2 سال با قاشق و به بچه های بزرگتر با فنجان یا استکان بدهید. لازم است به ازای هر بار اسهال یا استفراغ کودک از این محلول بنوشد.
میزان محلول مصرفی در هر بار استفاده بر اساس زیر است:
کودک 10 کیلوگرمی: نصف استکان
کودک 15 کیلوگرمی: یک استکان
کودک 20 کیلوگرمی: نصف لیوان
کودک 25 کیلوگرمی: سه چهارم لیوان
کودک 30 کیلوگرمی: یک لیوان
چند نکته:
1. بهتر است افزایش وعده های غذایی تا 2-1 روز پس از قطع اسهال هم ادامه یابد. 2. اگر کودک شیرخوار است، شیر مادر را به هیچ وجه قطع نکنید اما در کودکان بزرگتر ماست را جایگزین شیر کنید. 3. ساندیس ها و نوشابه ها بر خلاف آب میوه طبیعی، برای کودک مبتلا به اسهال مضر هستند.
واحدپزشکی مجتمع معلم علاوه بر خدمات درمانی رایگان ، به تشکیل پرونده سلامت، انجام معاینات غربالگری سالیانه و فعالیتهای آموزشی برای دانش آموزان و کارکنان می پردازد...
آدرس: سعادت آباد بلوار دریا روبروی پارک دلاوران مجتمع فرهنگی آموزشی پسرانه معلم متوسطه دوره دوم واحد پزشکی تلفن: 88575955