نتایج آماری سوابق پزشکی دانش آموزان

اولیای دانش آموزان مجتمع لازم است که در ابتدای ورود به هر مقطع، پرونده ی سلامت جدیدی برای فرزند خود تکمیل نمایند. در حال حاضر ۹۱% دانش آموزان دارای پرونده سلامت هستند که نتایج آماری زیر از آنها استخراج شده است:

* وضعیت خانواده:

تفریحات مورد علاقه ی والدین بر نحوه ی انتخاب برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان تاثیر مهمی دارد. بیشترین انتخاب هم پدران (۶۷%) و هم مادران (۶۹%) گزینه ی گردش و مسافرت است و سایر گزینه هایی که بیش از ۵۰% انتخاب شده است عبارت است از: ورزش (پدران) + مطالعه و سرگرمی های فکری (مادران)

درمورد وضعیت سلامت والدین هم نکته ی قابل ذکر این است که ۵% مادران و ۱۵% پدران دچار بیماریهای داخلی (مثل دیابت، فشارخون و چربی خون) هستند که نیازمند توجه بیشتر در پایش سلامت فرزندانشان است.

و آمار تحصیلات والدین را در دو نمودار روبرو ببینید

* سبک زندگی

اول؛ فوبیا یا ترس از یک مورد خاص در بعضی سنین طبیعی است اما شکل آن با افزایش سن تغییر می کند؛ مثلاً خردسالان بیشتر از صداهای بلند و موجودات بزرگ می ترسند، در کودکان ترس از تاریکی و تنهایی شایعتر است و در نوجوانی ترس به موقعیتهای خاص مثل امتحان یا صحبت در جمع معطوف میشود. آمار انواع فوبیا در دانش آموزان را در نمودار روبرو ببینید.

نکته دوم؛ در زمینه خواب، بزرگترین مشکل والدین دیرخوابی فرزندان است که در نمودار روبرو به آن پرداخته شده است. اما در مقطع متوسطه دو والدین بیشتر از پرخوابی فرزندانشان گله دارند.

سوم اینکه؛ آمار خوبی نیست اما ۶۰% دانش آموزان ما بیشتر اوقات فراغت خود را به تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه و تبلت میگذرانند. اما مهمتر از آن زمان استفاده است که ۲۴% بیش از یک ساعت در روز از تبلت و رایانه استفاده و ۹% هم بیش از سه ساعت در روز تلویزیون تماشا می کنند.

ورزش و بازی (۵۶%) و مطالعه غیردرسی (۳۲%) رتبه های بعدی اوقات فراغت را تشکیل می دهند… طبق موارد مندرج در پرونده های سلامت دانش آموزانی که ورزش منظم دارند ۲۲% هستند و در مقابل، ۹% دانش آموزان هم کم تحرکند. در مورد مطالعه هم متاسفانه آمار مطالعه ی منظم کمتر است و فقط ۱۴% دانش آموزان را میتوان مطالعه کننده مستمرّ نامید.

و در نهایت؛ از نظر تغذیه هر کدام از سه ناهنجاری بدغذایی، پرخوری و هله هوله خوری به تنهایی ۱۴% دانش آموزان را گرفتار کرده است و فقط مشکل کم اشتهایی شیوع کمتری دارد (۱۰%). اما جالب است روند کاهشی یا افزایشی انواع ناهنجاریها با افزایش سن دانش آموزان را بدانید که در نمودار روبرو مشخص شده است.

* سوابق پزشکی

احتمالاً مهمترین مشکلی که دانش آموزان با آن درگیرند انواع آلرژی است؛ ۱۴% دانش آموزان طیفی از آلرژی تنفسی دارند که در ۱% موارد شدید (آسم) است. آلرژی غذایی هم در ۹% دانش آموزان گزارش شده و آلرژی پوستی و دارویی هم در رتبه های بعدی (۵%) است.

البته آمار مشکلات ساختار قامتی هم یالاست که در راس آن صافی کف پا با ۱۹% ابتلا قرار دارد.

نتایج آماری سوابق پزشکی دانش آموزان